Det går både uppåt och nedåt..

Det har trillat in flera titlar på Forsfararna de senaste veckorna! Ziva (F. Tufz) och Putte (F. Blixt Gordon) har tävlat rallylydnad och båda två har nu tagit tre kvalificerande resultat i avancerad klass och därmed RLD A-titeln. Grattis Emelie och Anette!!

Saga (F. Saga) har tagit fem pinnar i agilityklass 1 och därmed kan hon lägga till titeln AgD1 framför sitt namn. Tre hoppinnar är oxå i hamn så nu blir det start i klass 2. Grattis Lisa!

Messi (F. Jane) har debuterat i lydnad/startklass med uppflyttningspoäng. Grattis Olli!

Nanna (F. Nanna) har varit ute i utställningsringen igen, 4:e bästa tik i Hammarskog i söndags. Grattis Majsan! Med på utställning var även Charmer Wins Pure Promise, en valp som Majsan och jag gemensamt köpt. Promise bor hos Majsan och en förhoppning är att hon såsmåningom ska kunna få en kull valpar hos mig. Promise debuterade i utställningsringen på pudelklubbens utställning i söndags och blev först BIR och sedan BISvalp!! 4,5 månad gammal 🙂 Det blir roligt att följa hennes framfart!

Så till de tråkigare nyheterna.. Jag har varit hos veterinären med Rota och Cinna för att ögonlysa dem samt kolla deras knän (patellaluxation är det man kollar). Ögonen var ua på båda men tyvärr har Cinna inte helt felfria knän, på vänster knä går det att luxera patella något (grad 1) så det innebär att hon inte kommer att gå i avel. Rotas knän var ua men hon är inte heller aktuell i avel. Det är tråkigt för det innebär att jag inte kommer att ha valpar på flera år men inte mycket att göra något åt. Det är ett litet nålsöga hundarna ska passera igenom för att i mina ögon bli godkända för avel; mentalt, exteriört och hälsomässigt skall alla bitar falla på plats, gör de inte det så blir det inget. Men hundarna mår bra vilket är viktigast, och vi kommer fortsätta att träna och tävla agility resp rallylydnad.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det går både uppåt och nedåt..

  1. Erika skriver:

    Många fina tävlingsresultat! Roligt!

    Och förstås inte så roligt med hälsoresultaten du skriver om. Men ni får helt enkelt ha skoj på tävlingsplan tills det blir läge för nya valpkullar. Kram

Kommentarer inaktiverade.