Hunduppfödning i teorin vs verkligheten…

De allra flesta uppfödare planerar sina kullar långt i förväg, ofta flera år innan det är dags för parning. Man utvärderar sin tik från alla möjliga aspekter; mentalitet, hälsa, utseende osv. Spenderar timmar på SKKs avelsdata för att hitta lämpliga hanar, pratar med deras ägare och försöker se dem i verkligheten för att göra en så bra match som möjligt. Tillslut har man valt en lämplig hane och alla är nöjda. Den teoretiska delen av uppfödningen är alltså klar.

Det är då verkligheten kan spela in.. Tiken kan dra igång löpet tidigare/senare än planerat, det kan vara semestertider och även hanhundsägare åker bort ibland, även om man hinner ses när höglöpet borde vara så kan ägglossningen komma betydligt senare än vad tiken visar osv osv…

Ett par av dessa parametrar har just nu hänt vilket innebär att jag har använt plan B, Promise är parad men ni som frågat mig om kombon tidigare kommer upptäcka att det inte är den hane som ni fått beskriven. Många egenskaper är dock likvärdiga och jag tror på aktiva valpar med en del tryck i.

Jag kommer uppdatera valpsidan snarast men håller på med husrenovering som behöver bli klart innan semestern är slut så ni får härda ut en liten stund till.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.