Om kenneln

Jag o vovs

Forsfararens kennel har en liten uppfödning av mellanpudel i färgerna svart och brunt. Du hittar oss i Skogås, strax söder om Stockholm, där jag bor med ett gäng pudlar i ett radhus med en egen liten täppa. Jag är uppvuxen med en newfoundlandshund och har även haft en shetland sheepdog innan pudlarna gjorde entré i mitt liv. Alizza köpte vi 2002 och sedan dess är det bara pudel som gäller för mig. Min dotter har tidigare tävlat aktivt med både pudel och tollare, idag har hon en breton som gärna umgås i flocken när de är på besök.

Mitt mål är att föda upp arbetsglada mellanpudlar av god exteriör som ska kunna passa både dig som vill ha en trevlig familjehund såsom en tränings/tävlingskompis eller kanske en utställningshund. Pudeln är en glad och positiv hund som hänger med på det mesta som du som ägare hittar på men som oxå ska kunna slappa i soffan en dag om det är det som gäller. Jag själv tränar och tävlar i agility och rallylydnad med mina hundar, vi tycker oxå att det är roligt att spåra och gå långa skogspromenader.

Forsfararens första kull föddes i januari 2005, i skrivande stund (januari 2024) har jag fött upp 12 kullar mellanpudelvalpar. Jag vill gärna följa mina valpars liv och leverne så jag hoppas att du som valpköpare vill dela med dig om vad ni gör och hur din hund mår och utvecklas.

Mina tikar är hälsotestade; Hd- och Ed-röntgen, patellastatus, ögonlysning och PRCD-status vill jag ha papper på innan eventuell parning. De tikar som gått i avel har oxå genomfört ett MH eller BPH. Jag har valt att enbart använda hanhundar som är röntgade och helst även patellakollade, det är viktigt för mig att försöka föda upp så friska individer som möjligt även om det aldrig finns några garantier.

Jag är medlem i Svenska Kennelklubben, Svenska Brukshundklubben och Svenska Pudelklubben. Min kennelverksamhet är kontrollerad och godkänd av länsstyrelsen.

Vill du veta mer om oss så är du välkommen att höra av dig via mail forsfararens(at)hotmail.com .

Sussi Broman

Musikalvägen 86
142 43 Skogås
070-9605206
forsfararens(at)hotmail.com