Tidigare mammor

Här presenterar jag de tikar som haft kullar hos oss men som bor i andra familjer:

Forsfararens Briediz ”Diza” S45105/2007

Fina Diza! Dotter till Yatzzy i hennes första kull, en hund jag älskat högt! Men då hon lämnat valp med LP och inte riktigt trivdes med att leva flockliv så valde jag, när rätt tillfälle dök upp, att omplacera henne. Hon bor idag med sin matte Jessica i samma familj som en av sina halvbröder och trivs utmärkt med livet.

Diza är utställd och har ett cert, hon blev BIM i Avesta 2009. Hon har genomfört MH.

Hd B, patella Ua, ögonlyst Ua (2009), PRCD hereditärt fri.

Mamma till kull ”F” och ”H”

 

Forsfararens Zweet Liquorize ”Zweetie” S40586/2009

Zweetie-Koping-7 leftZweetie har haft en kull hos oss, hon är Flippas mamma. Jag sålde henne med bibehållen avelsrätt till Majsan och den kull jag hade rätt till hade hon 2012 (kull ”G”). Även Zweetie är en dotter till Yatzzy. En härlig tik av den större modellen med mycket glädje inombords.

Zweetie har ett cert i utställningsringen, hon blev BIM i Köping 2010. MH-beskriven.

Hd A, patella Ua, ögonlyst Ua (2011), PRCD hereditärt fri.

 

Forsfararens Jane ”Messi” SE22758/2010

Messi är en tik ur Yatzzys tredje kull som jag har haft hos fodervärd. Hon har haft sina två kullar hos mig (kull ”I” och ”J”) och ägs nu av Olli. Messi är en tik med massor av arbetsglädje och motor. Hon har tränat agility, lydnad, freestyle, spår, sök mm, allt med glädje och iver. De har dock inte tävlat något än. Messi är mamma till Rota och Cinna.

Utställning var aldrig nån höjdare enl Messi, hon har ett par Ck men ville aldrig riktigt visa sig så vi avslutade karriären ganska tidigt. Hon har genomfört MH.

Hd B, patella Ua, ögonlyst (2012) har en väldigt lindrig distichiasis, PRCD hereditärt fri.