Fever coat

Det är så spännande att få nya kunskaper! Valpen jag trodde var felfärgad visar sig vara drabbad av fever coat (feberpäls).

Feberpäls hör man oftast talas om hos kattungar men det förekommer även hos valpar. Det anses bero på infektion eller stress hos mamman under dräktigheten, vilket skulle påverka pigmentproduktionen hos fostren, men det finns inget just nu som stödjer den teorin. Typiskt är att valparna föds ljust grå trots att de saknar dilution-gener. Pälsen övergår vanligtvis till svart färg inom några veckor eller månader, först på huvud, front och ben.

Detta stämmer väldigt bra på valpen jag har, hans huvud och tassar har varit svarta hela tiden. Nu när jag har klippt honom kortare över bakdelen så är det svart päls som kommer fram. Man ser när man delar på den längre pälsen att det är svart i botten.

Valpen är registrerad som svart. Är det nån som har frågor så hör av er!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.